HAMMASLÄÄKÄRIPALVELUT

Hampaasi hammaslääkäreiden asiakaslähtöisiin hammashoidon palveluihin kuuluvat tarkastusten ja perushammashoitoon lukeutuvien hampaiden paikkausten ja juurihoitojen yms. lisäksi vaativatkin hammashoidon toimenpiteet. Hammaslääkärit palvelevat hammaslääkärisasemillamme Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Tarkastukset

Hammasongelmien ennaltaehkäisy perustuu hampaiden hyvään kotihoitoon ja säännöllisiin tarkastuksiin. Hampaiden säännölliset tarkastukset luovat pohjan suun ja hampaiden terveydelle. Tarkastuksissa kannattaa käydä kerran vuodessa, vaikka oireita ei olisi. Suussa voi olla piileviä ongelmia, jotka eivät aiheuta kipua tai tuntemuksia.

Tarkastuksessa tutkitaan hampaiden lisäksi suun limakalvot sekä hampaiston yleinen toimivuus ja kuluneisuus. Myös esteettiset näkökulmat huomioidaan.

Röntgenkuvat on hyvä ottaa hammaslääkärin määrittämin väliajoin. Ongelmatilanteissa on mahdollista tehdä myös kolmiulotteinen KKTT-kartiokeilatietokonetomografiatutkimus, joka on kaksiulotteista röntgenkuvaa tarkempi.

Röntgendiagnostiikkaan erikoistunut hammaslääkäri arvioi kaikki vastaanotollamme otetut panoraama- ja kartiokeilatietokonetomografiakuvat. Näin varmistamme, että pieninkin alkava ongelma löydetään.

Kun suun tilanne on kartoitettu, tehdään tarvittaessa hoitosuunnitelma ja kustannusarvio. Hammashoitoon pääsee nopeasti, olipa kyse pienemmästä toimenpiteestä tai koko suun saneerauksesta. Pidämme myös huolen siitä, että saat halutessasi kutsun seuraavaan tarkastukseen oikeaan aikaan.

Paikkaus

Hampaan paikkaus tulee ajankohtaiseksi, jos reikiintyminen on edennyt hampaan kiilteestä syvemmälle dentiiniin eli hammasluuhun. Paikkaamalla korjataan usein myös hampaiden kulumia tai lohkeamia.

Hampaiden paikkaushoidon välineet ja materiaalit ovat kehittyneet valtavasti siitä, mitä ne vain jonkin aikaa sitten olivat.

Paikka-aineita on useita, joista yleisin on yhdistelmämuovi. Yhdistelmämuovi sisältää usein aineosia, jotka lisäävät paikan kulutuskestävyyttä ja läpikuultavuutta. Muovien koostumus vaihtelee riippuen käyttötarkoituksesta ja valmistajasta. Kun paikkaa viimeistellään, se muotoillaan purentaan sopivaksi.

Jos hammasta puuttuu paljon, voidaan isommatkin kudospuutokset korvata keraamisilla paikoilla. Keraaminen täyte valmistetaan vastaanotolla CAD-CAM-tekniikkaan perustuvalla tietokoneohjatulla jyrsimellä, joka sorvaa posliiniaihiosta täsmälleen tarvittavan kokoisen ja muotoisen kappaleen. Paikka voidaan saada hampaaseen jo saman päivän aikana. Vaihtoehtona on myös hammaslaboratoriossa teetettävä keraaminen paikka tai osakruunu.

Juurihoito

Hampaan juurihoito tehdään silloin, kun hampaan juurikanavassa kulkeva hermo on pahasti vahingoittunut. Esimerkiksi syvä reikä hampaassa voi aiheuttaa hermon vahingoittumisen. Juurihoidon syitä voivat olla myös hampaan halkeaminen, hammasta vahingoittanut tapaturma tai purennallinen syy.

Juurihoito tehdään paitsi kivun poistamiseksi, myös hampaaseen syntyneen tulehduksen saamiseksi hallintaan.

Juurikanavien puhdistaminen on aikaa vievää kanavien monimutkaisen anatomian vuoksi. Juurihoito vaatii sen vuoksi yleensä useamman hoitokerran. Antibiootteja käytetään juurihoidon yhteydessä, jos infektion seurauksena on yleisoireita, kuten turvotusta ja kuumetta.

Juurihoidetusta hampaasta on hyvä ottaa röntgenkuva vuoden kuluttua hoidosta. Näin varmistetaan juuren ja juurta ympäröivien kudosten paraneminen.

Esteettinen hammashoito

Esteettisen hoidon avulla on mahdollista palauttaa omien hampaiden luonnollinen ja kaunis väri. Hampaiden pinnan värimuutokset poistetaan valkaisun avulla ammattilaisten menetelmin ja välinein (lue lisää suuhygienistipalvelut).

Esteettisillä hoidoilla voidaan myös korjata kudospuutoksia sekä hampaiden värimuutoksia ja epäsymmetrisyyksiä esimerkiksi posliinisia laminaatteja tai osakruunuja hyödyntäen. Hampaiden virheasentoja on mahdollista korjata myös oikomishoidolla (Lue lisää erikoishammashoito).

Keraamiset laminaatit

Kuluneiden, lyhentyneiden tai muulla tavoin vaurioituneiden hampaiden ulkonäköä voidaan parantaa hammaslaminaattien avulla. Keraaminen laminaatti mahdollistaa luonnollisen lopputuloksen, tarttuu hyvin hampaan pintaan ja on materiaalina kestävä. Keraamisia laminaatteja voidaan käyttää kaikenikäisille ja kaikkiin hampaisiin. Keraamiset laminaatit kestävät vuosikausia tai jopa eliniän, kun niitä hoidetaan oikein.

Suun terveyden vaikutus yleisterveyteen
Hammastarkastus raskauden aikana